Pasta met hoptoppen
Naast hopscheuten zijn ook de toppen van de hop goed eetbaar. En langer oogstbaar, tot de bloei begint. Deze spaghetti met hoptoppen is lekker en vooral leuk om te zien: groen-wit
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Naast hopscheuten zijn ook de toppen van de hop goed eetbaar. En langer oogstbaar, tot de bloei begint. Deze spaghetti met hoptoppen is lekker en vooral leuk om te zien: groen-wit
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Een aparte en frisse salade van linten komkommer en gehalveerde kruisbessen. Leuk om zo te serveren.
Knopkruid kan een plaag zijn. Het is een veel voorkomend "onkruid". Maar het is goed als groente te gebruiken. Bovendien heel gezond. Bijvoorbeeld in deze courgettesoep. Smaakt uitstekend.
Roomboter met overwegend zuring, om mooie plakjes van te snijden en op een stuk warme vis (bijv. zalm) te serveren. Eenvoudig zelf te maken.
Aardse smaken van gewokte zilverstelen (snijbiet), bleekselderij, groene paprika en een scheutje donkere sojasaus. Eigenlijk verdraaid lekker.
We hadden al de paprikasaus en dan is dit makkelijk en ontzettend lekker. Simpel en smaakvol witte vis, peultjes en de saus. Jummie.
Deze koolsalade met noten is lekker fris en eenvoudig te maken. Je kunt walnoten gebruiken en ook pistaches. Met wat fris zuur en pit heb je een smakelijk maal.
Originele risotto met snijbiet en rode peper. Want bovenop nog wat gebakken snijbiet met knoflook en Spaanse peper. Mooi om op te dienen.
Melde is een ‘onkruid’. De gecultiveerde vorm heet tuinmelde. Tuinmelde wordt alleen nog door liefhebbers in (moes)tuinen geteeld. Er is groene, gele en rode tuinmelde. Dit is een mooi recept van die aardse roodpaarse melde op pasta. En ook snel klaar.
Omelet met cime di rapa – en als u die niet heeft: raapstelen. Makkelijk te maken en bijzonder smakelijk. En voor de liefhebbers, met de toegevoegde waarde van 'zeer Italiaans'.