Een taartje met aardpeer en champignons
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Heerlijke stoofschotel (tajine, zo u wilt) van pompoen en zoete aardappel en veel Noordafrikaanse kruiden.
Simpel. Anders en zeer smakelijk. Scorzonera is Italiaans. Pappardelle of tagliatelle ook. Dus de Italiaanse keuken met wintergroente.
Makkelijke, stevige en lekkere witte bonensoep met Hollandse garnalen. Ook wel bijzonder, want dit recept blijkt op het Internet vrij uniek.
Heerlijke soep met veel peterselie, prei en pastinaak. Eenvoudig te maken en o zo lekker.
Eenvoudige en lekkere salade van schorseneren, augurk, rode ui, kappertjes en wat bieslook en peterselie. Een half uurtje werk.
Een fraai en heel eenvoudig te maken gerechtje met schorseneren, ei en slagroom. Even in de oven en dan kan je er flan smikkelen.
Snelrecept. Nu eens geen groenlof in de stamppot, maar geroerbakt met seitan. Lekker bitter en, raar maar waar, Thaise chilisaus gaat er als tegenhanger van de smaak goed bij.
Uitstekend vegetarische soep. Als maaltijd of vooraf. Met kidneybonen en middenin een lepel yoghurt met limoen en koriander.
Makkelijke en o zo smakelijke ovenschotel van tortellini met radicchio in een bechamelsaus en uiteraard met kaas erover.