Verse kapucijners met sinaasappelsaus
Verse of jonge kapucijners in een saus met sinaasappel. Spannend en lekker.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verse of jonge kapucijners in een saus met sinaasappel. Spannend en lekker.
Jonge verse kapucijners met spek is haast een klassieker. Nu op een bedje met sla en gemengd met brie.
Een van de beste aardappelsalades, schrijft Jane Grigson in Groentekookboek. Dat kunnen we beamen. Aardappels en mosselen zijn de hoofdingrediënten. Van medio juli tot eind april verantwoord te maken.
Een kort gekookte koolrabi in reepjes met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
De herkomst van deze salade schijnt Zimbabwe te zijn. Bijzonder smakelijk en qua kleur sowieso een succes!
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Bijzondere en lekkere salade van rode rijst, quinoa, pistachenoten, gedroogde abrikozen en rucola (ook wel: raket of raketsla)
Hartige taart met quenelles van snijbiet en courgette. Geniet ervan!
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.
Met kokosmelk, paprika, currypasta en schelvi, kabeljauw of koolvis een curry maken en serveren met ruitvormige snijbonen met rijst. Snel klaar.