Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Risotto met schorseneren
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Veldsla met rode biet
Lekkere wintersalade. Ook nog met gorgonzola. Eet met een stuk geroosterd brood of gebakken aardappelen.
Pompoencurry 2
Een curry met butternut squash en veel kruiderij. Er komt geen potje aan te pas.
Pompoencurry 1
Een lekker en stevige curry die makkelijk te maken is.
Preisoep 2
De zgn. Vichysoisse glaceé. Koude preisoep.
Kokos-butternut squash stoofpot
Een verrukkelijke stoofpot met butternut squash (flespompoen) en paprika met veel Aziatische kruiden. Serveer met rijst. En geniet!
Oesterzwambroodjes
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Preisoep 1
Een simpele preisoep met, desgewenst, een verrassende touch van truffeltappenade.
Pastinaak-aardpeersoep
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.
Crostoni di cavolo nero
Italiaans hapje met palmkool voor kerstavond.
Cavolo nero met rozijnen
Gestoofde palmkool (cavolo nero) met rozijnen met de tonen van peper en knoflook.