Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0

Groente

Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.

Snijboontjes met citroen

9 juli 201819 juni 2008 door Norbert Mergen

Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.

Categorieën Groente, Recepten, Snijbonen, Vegetarisch 2 reacties

Viscurry en snijbonen

9 juli 201819 juni 2008 door Norbert Mergen

Met kokosmelk, paprika, currypasta en schelvi, kabeljauw of koolvis een curry maken en serveren met ruitvormige snijbonen met rijst. Snel klaar.

Categorieën Groente, Recepten, Snijbonen Plaats een reactie

Slasoep 2

9 juli 201818 juni 2008 door Norbert Mergen

Klassieke – en daarom ook lekkere – soep van sla. Met room, ei en peterselie of kervel.

Categorieën Groente, Recepten, Sla, Soep Plaats een reactie

Courgettebloem met een vulling van langoustine

9 juli 201814 juni 2008 door Norbert Mergen

Gevulde courgettebloemen met een mengsel van coquilles, langoustine en tong en daaroverheen een dressing met kruiden.

Categorieën Courgette, Groente, Recepten, Schaal- en Schelpdieren, Tong, Vis Plaats een reactie

Gevulde courgettebloem met mozzarella

9 juli 201814 juni 2008 door Norbert Mergen

Gestoofde courgettebloem gevuld met mozzerella met wat zongedroogde tomaat.

Categorieën Courgette, Groente, Recepten Plaats een reactie

Penne met little gem

9 juli 20188 juni 2008 door Norbert Mergen

Penne, little gem sla. Dat zijn de basisingrediënten. De kracht schuilt in de simpelheid.

Categorieën Groente, Recepten, Sla Plaats een reactie

Gegrilde little gem met geitenkaas

9 juli 20185 juni 2008 door Norbert Mergen

Gegrilde sla, m.n. little gem, kan verrekte lekker zijn. Dit recept is ook met geitenkaas.

Categorieën Groente, Recepten, Sla Plaats een reactie

Little gem met blauwe kaas en noten

9 juli 20185 juni 2008 door Norbert Mergen

Als je walnoten en een stevige blauwschimmelkaas in huis hebt, kan je met little gem maar ook met andere sla een uistekend gerecht maken.

Categorieën Groente, Recepten, Sla Plaats een reactie

Aubergine en mozzarella

9 juli 20185 juni 2008 door Norbert Mergen

Apart auberginegerecht uit de oven. Met mozzarella, tomaat, ui en knoflook. In principe langel dunne aubergines gebruiken, maar met klassieke gaat het ook – wel wat langer garen.

Categorieën Aubergine, Groente, Recepten Plaats een reactie

Pasta met asperges en mint

29 mei 202129 mei 2008 door Norbert Mergen

Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.

Categorieën Recepten, Asperge, Groente, Vegetarisch Plaats een reactie

Rabarber met gember uit de oven

9 juli 201829 mei 2008 door Norbert Mergen

Eenvoudig. Rabarber en gember uit de oven. Met wat yoghurt.

Categorieën Desserts, Fruit, Groente, Rabarber, Recepten Plaats een reactie

Orecchiette met snijbiet

1 september 202229 mei 2008 door Norbert Mergen

Orecchiette is geribbelde scheljespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en smakelijk recept met ansjovis en snijbiet.

Categorieën Recepten, Groente, Snijbiet Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina63 Pagina64 Pagina65 … Pagina87 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (48)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (78)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (4)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (22)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (68)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (48)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (3)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (10)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (33)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (12)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (19)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (4)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (65)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (58)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (34)
  • Deegwaren (16)
  • Dranken (8)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (303)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (33)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (12)
  • Moestuin (4)
  • Voedselbos (43)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (18)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (15)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (7)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
    • Webshop
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bladgroenten
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden.AccepterenPrivacybeleid