Heerlijke tomaatjes
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
Een lekkere, eenvoudige bietensalade met appel van de jongste sterrenkok van Nederland.
Uiterst aantrekkelijk wokgerecht met stengelsla/celtuce/aspergesla
Celtuce oftwel stengelsla oftwel aspergesla – geraspt met wortel, peper en lenteui. Heel Chinees. En dus wel pittig.
Tortilla is een Spaans gerecht. Simpel en lekker: aardappel en ei en dan naar eigen inzicht verrijken.
Heel lekker en basic: gebakken/gewokte spinazie met knoflook
Gebakken champignons met rode peper en knoflook. Makkie en bijzonder lekker.
Bijzonder gerechtje met eekhoorntjesbrood. Herfst-winter.
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Lekkere wintersalade. Ook nog met gorgonzola. Eet met een stuk geroosterd brood of gebakken aardappelen.