Courgettes met tomaten en basilicum
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
De topper van alle courgettegerechten. Elisabeth David schrijft ‘… dit ongewone subtiele gerecht…’. En dat is het.
Een eenvoudig en subtiel recept van een sterrenkok.
Taartje van geitenkaas en cavolo nero. Leuk en bijzonder bijgerechtje. (Meestal kan cavolo nero vervangen worden door boerenkool. Misschien ook voor dit taartje?)
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Ik heb de zuurkoolpot uit de kelder gehaald en het is uitstekend. Een goede extra invulling voor deze periode van groenteschaarste.
Een eigen, subtiele creatie.
Voorwaar de lekkerste zuurkool die er is.
Een recept uit de tijd dat het nieuwe koken opkwam. Wanneer zal het zijn geweest? Midden jaren tachtig uit de vorige eeuw?
Verrukkelijke schotel met o.a. zuurkool, lamsgehakt, kruiden en aardappelpuree. Winterkost? Feestkost!
Deze gratin van aardbeien en rabarber is een verrukkelijk sterrenkokrecept. Zo eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te plukken..