Ribollita
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Ik heb de zuurkoolpot uit de kelder gehaald en het is uitstekend. Een goede extra invulling voor deze periode van groenteschaarste.
Een eigen, subtiele creatie.
Voorwaar de lekkerste zuurkool die er is.
Een recept uit de tijd dat het nieuwe koken opkwam. Wanneer zal het zijn geweest? Midden jaren tachtig uit de vorige eeuw?
Verrukkelijke schotel met o.a. zuurkool, lamsgehakt, kruiden en aardappelpuree. Winterkost? Feestkost!
Deze gratin van aardbeien en rabarber is een verrukkelijk sterrenkokrecept. Zo eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te plukken..
Aardbeiensla voor bij de bbq
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Hoe simpel kan het zijn: meng een bekertje ricotta met sinaasappelsap en wat suiker of diksap. En dan mooie, dieprode, o zo zoete aardbeien erbij of er door.
Jam van aardbeien (überhaupt jam van vruchten) is niet moelijk te maken. Schone lege potjes, zoetstof (appeldiksap, oersuiker) en een geleermiddel. En snel klaar.
Aardbeiensmaak met een bijzonder accent. Het grote voordeel is dat de lavendel bloeit als er aardbeien zijn.