Erwtensoep (snert)
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Een heerlijke, eenvoudige courgettesoep met zalmsnippers, of hoe noem je restjes zalm? Wij hadden wild gevangen gerookte Alaska sockeye zalm.
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Deze aardpeergratin lijkt wel als drie druppels water op een aardappelgratin. Maar uiteindelijk iets zoeter, dankzij de aardperen.
Frisse, stevige, smakelijke salade van koolrabi met een dressing van kerrie, gembersiroop en gefruite uitjes en dan natuurlijk geroosterde hazelnoten erdoor.
Een lekkere taart van courgette, tomaat en kruiden. En zes eieren. Eenvoudige voorbereiding, half uurtje bakken. Bijgerecht voor vier, lunch voor twee.
Officieel een bijgerecht van gebakken aardperen en verse paddenstoelen (oesterzwammen, shiitakes, eekhoorntjesbrood, champignons, eikhaas, enzovoorts), wat knoflook en peterselie. Maar ook goed als hoofdmaaltijd.
Een saus van peterselie en snijbiet. Voor bij koud vlees, bijvoorbeeld.
Een soort sambal.
Zeekraal is lekker. Spitskool is lekker, de combinatie is nog lekkerder en dan nog met wat champignons en paprika. Serveer het met wat vis (kabeljauw, gerookte makreel) en rijst.
Zeer smakelijke Italiaanse bonensoep met kievitsbonen – misschien beter bekend als fagioli borlotti of borlottibonen.
Aardperen, peterselie, boter en wat maizena. Zo maak je snel een lekker gerechtje. En met tammekastanjes, kastanjechampignons erbij nog lekkerder.