Gratin van aardbeien en rabarber
Deze gratin van aardbeien en rabarber is een verrukkelijk sterrenkokrecept. Zo eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te plukken..
Deze gratin van aardbeien en rabarber is een verrukkelijk sterrenkokrecept. Zo eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te plukken..
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Jam van aardbeien (überhaupt jam van vruchten) is niet moelijk te maken. Schone lege potjes, zoetstof (appeldiksap, oersuiker) en een geleermiddel. En snel klaar.
Rösti, maar nu niet louter aardappel maar ook wat pastinaak erdoor. Dat geeft een mooi smaakeffect. Heerlijk gerecht.
Een soort basispompoensoep waar helemaal niets mis mee is. Kan zo worden gegeten of verder opgeleukt met wat andere groenten.
Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Italiaans eten bij Holger en Anne op hun veranda. Dan moet er tiramisù bij. En het is niet terecht dat dit de macaroni met ham en kaas onder de nagerechten wordt genoemd.
Een verdomd lekkere maaltijdsoep van aardperen (topinambour). Maar waarom het Palestijnse soep heet? Met ham of spek, dat kan niet bij Joden en Mohammedanen. Maar er leven ook veel Christenen. Dat zal het wel zijn.
Feit is dat je de temperatuur niet te hoog moet laten komen voor sappig vlees.
Hollandse pot voor de winter. Naast de gebruikelijke ingrediënten wat korianderpoeder en gehakte peterselie.
Schorseneren met stukken tomaat, blokjes kaas en eroverheen sesamzaad en wat peterselie. Verrassend lekker!