Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0

Noten

Noten zijn eigenlijk vruchten. Maar de eiwitten en vetten kunnen in de maaltijden ze de rol van vlees vervangen. Hier vind je de recepten met noten.

Schorseneren met hazelnootsaus

21 augustus 202428 februari 2010 door Norbert Mergen

Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.

Categorieën Recepten, Groente, Hazelnoten, Noten, Schorseneren, Vegetarisch Plaats een reactie

Bobotie

21 augustus 202410 januari 2010 door Norbert Mergen

Heerlijke Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met noten, kruiden en chutney.

Categorieën Amandelen, Cashewnoten, Fruit, Hazelnoten, Noten, Pistaches, Recepten, Rund, Vlees, Walnoten Plaats een reactie

Gezouten chocolade en pecannotentaart

21 augustus 20241 januari 2010 door Norbert Mergen

Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.

Categorieën Chocolade, Desserts, Groente, Noten, Pecannoten, Recepten, Taart en gebak Plaats een reactie

Appel-pecan-cranberrytaart

21 augustus 202426 december 2009 door Norbert Mergen

Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.

Categorieën Desserts, Fruit, Groente, Noten, Pecannoten, Recepten, Taart en gebak Plaats een reactie

Kastanje-aardpeerpastei

21 augustus 202420 december 2009 door Norbert Mergen

Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.

Categorieën Aardpeer, Groente, Noten, Paddenstoelen, Recepten, Tamme kastanjes 2 reacties

Kastanjes met gemengde groenten

21 augustus 202414 december 2009 door Norbert Mergen

Snel te maken gerecht met kastanjes, wortel, prei en koolraap. En rijst.

Categorieën Groente, Koolraap, Linzen, Noten, Prei, Recepten, Tamme kastanjes 2 reacties

Gestoofde worteltjes en koolrabi

21 augustus 202424 juni 2009 door Norbert Mergen

Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.

Categorieën Recepten, Groente, Hazelnoten, Koolrabi, Noten, Vegetarisch, Wortel Plaats een reactie

Ingemaakte walnoten

21 augustus 202413 juni 2009 door Norbert Mergen

Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.

Categorieën Noten, Opgepot, Recepten, Walnoten Plaats een reactie

Taart van amandelen / Tarta di Santiago

25 februari 202514 april 2009 door Norbert Mergen

U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart van amandelen uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. En overigens wordt het ook elders in Spanje gemaakt en gegeten.

Categorieën Recepten, Amandelen, Desserts, Noten, Taart en gebak Plaats een reactie

Kastanjetaart

21 augustus 202411 december 2008 door Norbert Mergen

Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.

Categorieën Desserts, Noten, Recepten, Taart en gebak, Tamme kastanjes Plaats een reactie

Wortel-walnoot taart

21 augustus 202428 november 2008 door Norbert Mergen

Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.

Categorieën Groente, Noten, Recepten, Walnoten, Wortel Plaats een reactie

Speciaal courgettebrood/-cake

21 augustus 202431 juli 2008 door Norbert Mergen

Waarom maakt een mens courgettebrood? Courgette heeft al weinig eigen smaak te bieden en in brood verdwijnt dat vrijwel helemaal. Groene snippes blijven. Dit is een vrij luxe en kleurrijk brood, dat eigenlijk meer een cake is. Met naar keuze noten, citroenrasp, maanzaad, gember enzovoorts.

Categorieën Courgette, Groente, Noten, Recepten, Walnoten Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina4 Pagina5 Pagina6 Pagina7 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (49)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (80)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (5)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (23)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (70)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (49)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (3)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (11)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (35)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (13)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (20)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (5)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (66)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (59)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (35)
  • Deegwaren (17)
  • Dranken (9)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (312)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (23)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (17)
  • Moestuin (8)
  • Voedselbos (40)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (19)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (18)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (5)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?
    • Cookiebeleid (EU)

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
      • Route en openingstijden
    • Webshop
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
        • Bladgroenten
    De Tuinen van MergenMetz
    Beheer toestemming

    Wij gebruiken zo min mogelijk cookies en vinden privacy belangrijk.

    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    {title} {title} {title}

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven