Appel-pecan-cranberrytaart
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Noten zijn eigenlijk vruchten. Maar de eiwitten en vetten kunnen in de maaltijden ze de rol van vlees vervangen. Hier vind je de recepten met noten.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Snel te maken gerecht met kastanjes, wortel, prei en koolraap. En rijst.
Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.
Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. Mits u voldoende amandelen of amandelsnippers in huis hebt. En zes eieren, roomboter, suiker en bloem. En veel poedersuiker. Maar de test bewees: ook lekker zonder poedersuiker.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.
Waarom maakt een mens courgettebrood? Courgette heeft al weinig eigen smaak te bieden en in brood verdwijnt dat vrijwel helemaal. Groene snippes blijven. Dit is een vrij luxe en kleurrijk brood, dat eigenlijk meer een cake is. Met naar keuze noten, citroenrasp, maanzaad, gember enzovoorts.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.