Vis
Curry met pompoen, vis en garnalen
Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer? Zou het Thais zijn?
Nazomersalade met sardines
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Verse kapucijners met gestoofde sla
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Tonijn in Agghiottasaus
Blokjes verse tonijn gestoofd in ui en paprika. En wat kappertjes. En wat tomaat. Heel erg lekker, met grof brood.
Gebakken makreel op zijn Schots
Makreel uit de oven, gevuld met een mengsel van ei, kaas, citroen, mosterd en peterselie. Verrassend!
Borlottibonen met grote garnalen
Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?
Spitskool met venkelzaad en gamba’s
D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.
Oosterse vissoep
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Asperges met gegrilde harder
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Mojama met appel (tapa)
Gebakken appel met gedroogde tonijn. Heerlijke spaanse tapa.
Mosselen met venkelzaad
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.