Tonijn in Agghiottasaus
Blokjes verse tonijn gestoofd in ui en paprika. En wat kappertjes. En wat tomaat. Heel erg lekker, met grof brood.
Blokjes verse tonijn gestoofd in ui en paprika. En wat kappertjes. En wat tomaat. Heel erg lekker, met grof brood.
Makreel uit de oven, gevuld met een mengsel van ei, kaas, citroen, mosterd en peterselie. Verrassend!
Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?
D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Gebakken appel met gedroogde tonijn. Heerlijke spaanse tapa.
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Tonijn in een saus van o.a. tomaat, basilicum, zwarte olijven en kappertjes.
Vers gedopte kapucijners in een met visbouillon en kruiden op smaak gemaakte saus en Hollandse garnalen erover. Heerlijk.