Poon met tomaten en kappertjes
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Simpel & lekker. Wat meer te zeggen of schrijven?
Deze courgettepaté is met in de lengte gesneden courgettes en gerookte forel. Het is makkelijk te maken en behoorlijk smakelijk. Koud nog lekkerder en met een kleine tomatensalade erbij.
Gevulde courgettebloemen met een mengsel van coquilles, langoustine en tong en daaroverheen een dressing met kruiden.
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Opgerolde makreelfilets met een vulling op basis van rabarber, ui en wat peper en zout. Lekkerrrrr!
Een spannende en makkelijk te bereiden combinatie van gegrilde makreel en zoet-zure saus van rabarber.
Heel kort bakken in de frituurolie, anders worden ze taai. Verder te simpel te maken om nog wat op te merken.
Poon is een onogelijke maar o zo lekkere vis. Grillen gaat uitstekend, makkelijk, lekker en snel.
Een heerlijk gerecht. Zeeduivel is makkelijk en lekker. De paprikasaus is fenomenaal erbij.
Volgens mij is dit een vergeten visgerecht. Een oubollig imago, waarschijnlijk. Maar het was gewoon zmikkelen & zmullen.