Tandoor leuker dan barbecue
Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue is.
Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue is.
Ripassa met Eten & Drinken als chapeau boven de naam. En dat is zo; een puik restaurant voor Bilthoven en haar wijde omgeving dat mooie, pure ingrediënten gebruikt.
Als het Bonte Bentheimer-stamboek de Passie Op het Platteland-prijs wint, moet de beste boerin van Nederland wel een Bonte Bentheimer-houdster zijn. Gisteren zochten we haar op. En hé! U kunt er ook een korte vakantie houden. Ver weg van de wereld.
Op 1 juni om 14:00 uur vindt de lancering van Smaakschatten plaats. Het unieke webwinkelconcept brengt lekkere, ambachtelijke en duurzame producten uit de eigen regio op een makkelijke manier heel dichtbij. De lancering gebeurt tijdens de Open Ecotuindag bij MergenMetz in Doorwerth.
Afgelopen maandag 13 mei heeft de US Supreme Court Monsanto in het gelijk gesteld. Het ging om een geschil met boer Bowman, die al acht jaar Roundup Ready-sojazaad vermeerderde. Dat mag niet.
Dit is geen recept voor het maken van een dergelijk gerecht. Nee, plastic soep maken we namelijk al met zijn allen. Plastic in de zeeën zijn een groot probleem. Deze week bereiken ons twee berichten: ‘Ook plastic in zeehondenmaag’ en ‘Student bedenkt oplossing voor plastic soep’. Toeval?
Boerenkaas dreigt een verworden begrip te worden. Niet alle ambachtelijk gemaakte kazen mogen Boerenkaas heten. Toch gebeurt dat. En dat is een onjuiste suggestie. Naast Boerenkaas komt er dus een aanvullend label: Kaas van de Boerderij.
Speciaal voor de stadse mens zonder tuin. Net als een koelkast, maar nu iets warmer, staat onder het aanrecht een kweekkast. Daar teelt de mens zonder tuin een breed scala aan kruiden en kiemgroenten in perfect geconditioneerde toestand.
Gisteren vond in de stad Groningen in het Alfa College de 19e editie van het WK Snertkoken en 14e editie van het WK Stamppot koken plaats. Een verslag.
Morgen is het WK Snert- en Stamppot koken in Groningen. Daar zal stamppotexpert en chef-kok Werner Drent het hutspotrecept reconstrueren, zoals de Spaanse soldaten dat ooit voor de poorten van Leiden achter lieten.
Het is een mooie beurs voor biologische en groene producenten, de BioVak in de IJsselhallen in Zwolle. Voor het zesde jaar met een streekproductenplein dat steeds groter wordt. Rest de vraag: wat doet Heyde Hoeve op BioVak?
De Horecava is de Nederlandse vakbeurs voor de Horeca. Wij bezochten de beurs om te zien welke kant het op gaat in de voedselwereld; dus wat u in de restaurants mag verwachten.