Leuk boekje met onmogelijke titel

Soms betaal je een klein kapitaal voor een kookboek waarvan je je later afvraagt: waarom heb ik het in vredesnaam gekocht? En soms betaal je nog geen vijf euro voor iets dat leuk en leerzaam is. 'Handboekje om in een toko niet met je mond vol tanden te staan' is de titel van een alleraardigst werk dat de lading volledig dekt.

De Italiaanse beleving

Stop met weifelen over uw zomervakantie: Op 1 juli 2009 opent Casa Calénc haar deuren. Paradisi Monte Meleto heet de heuveltop met uitzicht op de Apennijnen en Adriatische Zee. Daar bieden Han en Liesbeth u een prachtige vakantietijd.

Natte stampers

De akebia quintata bloeit. Het is een mooie, fijnbesnaarde klimplant met fragiele bloemen die wat van een uit een papieren zakdoekje gemaakte parachute weg hebben. Mooi. We maakten foto's met de macro-lens en dan zie je de natte stampers. Wachtend op stuifmeel.

Rauw blad

Een lange koude winter; een lange periode van zonnig weer. De tuinkriebels blijven niet beperkt tot zaaien en schoffelen. We willen nu wel eens weer wat rauw blad eten.

Food Time Line

Een bijzondere website voor een ieder die is geïnteresseerd in voedsel en de geschiedenis ervan. Lynne Olver is zo'n tien jaar geleden begonnen gegevens te verzamelen. Inmiddels heeft ze zo'n 15 miljoen klanten bediend. 0,11% Nederlands, 0,11% Belgisch. Dus dit bericht is NIEUWS in de Lage Landen.

Uiwacht

Het heeft wel wat, fraaie rijen plantuitjes in donkere aarde. Straks groeien de bieten, wortels, schorseneren, enzovoorts ertussen. Deze paar weken ligt het bed er nog met een strak design bij. Maar Jekyll, of beter: mister Hyde, is ook aanwezig.