3 – Geen kleefkruidkwekerij
11 november 2012 – De ontwerptekening is klaar. Bomen en struiken worden verwijderd om plaats te maken voor meer functionele … Lees meer
11 november 2012 – De ontwerptekening is klaar. Bomen en struiken worden verwijderd om plaats te maken voor meer functionele … Lees meer
Het Nederlands Dagblad en De Gelderlander publiceren in een artikel dat van de fairtrade-premie, die de cacaoboeren zouden moeten krijgen, weinig tot niets ter plekke aankomt.
Het is er weer de tijd voor. We hebben prachtige witlofpennen ingetafeld. Als het een beetje meezit genieten we eind februari van deze groente.
Het vervolg op het succesvolle Onvergetelijke Groenten uit 2009 is Onvergetelijke Groenten – Recht Voor Z'n Raap. Het is een aardig kookboek voor iemand die iets verder wil kijken dan het groentenschap van de supermarkt, maar buiten de recepten schort er wel het een en ander aan.
Nieuwe landgenoten brengen nieuwe groenten mee. In The Garden van september 2012 worden enkele intrigerende soorten genoemd.
Eten heeft milieuconsequenties. Voedingsmiddelen zijn namelijk in meer of mindere mate geproduceerd en het ene product vergt meer energie dan het andere. Dat vlees een zware belasting vormt, weten we van Marianne Thieme. Maar hoeveel is dat eigenlijk en hoe zit dat nu met de rest?
Het was volle bak bij 't Ailand in Lauwersoog. Daar vond een culinaire match plaats tussen harder en Bonte Bentheimer-vlees. Iedereen genoot.
Naar aanleiding van de klacht op 13 oktober, belooft PostNL beterschap en de verkeerd bezorgde post op te halen. Maar er is niets gebeurd. Integendeel. Goed geadresseerde post wordt verkeerd maar toch goed bezorgd. Kom daar maar eens uit. PostNL lukt het.
PostNL mag de grote reorganisatie van het distributiesysteem wel hebben stilgelegd, directeuren mogen zijn opgestapt, maar postbezorgers zijn nog geen postbodes.
10 oktober 2012 – Op deze Dag van de Duurzaamheid werd de tuin opgemeten en de eerste schetsen overlegd. Tja, als je … Lees meer
Wat een leuk boekje! ‘Marokkaans koken voor dummies’ had het ook kunnen heten. Na het uiterst succesvolle Kookkaravaan is er nu, voor nog geen tien euro, Kookkaravaantje. Een bijzonder plezierig kookboek(je) met uitstekend maakbare recepten. En, belangrijk: heel erg duidelijk uitgelegd.
Op het bericht over komkommerzaad reageerde een lezer van onze nieuwsbrief. Zij wees op de sympathieke actie van prof. dr. Willem van Cotthem. Deze Vlaming zamelt overtollig zaad in voor de derde wereld. Want als je niets hebt, is een zakje zaad al duur. Wij hadden er niet eerder van vernomen. U misschien ook niet.