De ideale aspergebereiding
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
Normaliter schrijven we niet over dit soort gebeurtenissen. De berichtgeving rond de problemen met de nieuwe sorteer- en bezorgwijze van … Lees meer
18 april 2012 – Dinsdag jl is in Wageningen officieel het eerste exemplaar van Het Insectenkookboek uitgereikt aan Louise Fresco. (Wie kent haar niet?) Afgelopen zaterdag had Buys & Ko, in Wageningen, al doosjes sprinkhanen en meelwormen in haar schap staan. Dit gaat het helemaal worden!
17 april 2012 – Een boek om te hebben. Hij van De Nieuwe Tuin schreef het boek De Nieuwe Moestuin. Een fris boek voor zowel de startende moestuinier als de doorgewinterde die op zoek is naar nieuwe inspiratie. De ondertitel luidt niet voor niets ‘de basis, planten en plannen’.
Een prachtig boek over zelfvoorzienend leven. Ook al is het uit 1979, thans is het misschien meer actueel dan ooit. Van bermgroenten, vuur maken, jagen, zelf slachten, kaas maken, granen verbouwen, touw slaan en nog veel meer. Boeiend geïllustreerd, goed geschreven, praktisch uitvoerbaar. Leef vrij!
Idee voor een groene zomervakantie? Of gewoon even een weekje weg. De olijfolie <*> die wij importeren komt van Dominio Vale do Mondego. Dat is niet zomaar een boerderij. Eco-Agro-Toerisme. Wij noemen het een lustoord. Een met heel veel mooie activiteiten.
Op zondag 22 april gaat de nationale campagne 'Bijen houden van biologisch' van start in de bloeiende biologische appelboomgaard van 't Gelders Eiland.
Wat een column van Wouter Klootwijk teweeg kan brengen. Op 25 februari 2012 begon het en nog steeds druppelen bestellingen binnen. Bijna achthonderd blikken goulash van de zeldzame Schoonebeeker heideschapen zijn besteld. De volgende levering wordt eind juli verwacht.
Voor de puike olijfolie van het biologisch-dynamische landgoed en heerlijkheid Dominio Vale do Mondego hebben we weer een drietal nieuwe verkooppunten erbij. Eindelijk ook in Noord-Holland.
De kiloknaller van C1000 daargelaten, kennen we vreemd genoeg nauwelijks verschillen in varkensvlees. Voor rund en kip is al wel onderscheid tussen rassen. En dat gaat nu ook voor varkensvlees gebeuren. Het betekent wel heropvoeden van menig slager en u, de consument.
Eergisteren kwam de meteropnemer van Liander. Hij nam de exacte meterstanden mee en leverde ons een tak van een bijzondere vijgenboom. In elk geval een vijg met een verhaal.
Een saus bij een maal is de finishing touch en versterkt het effect. Een verkeerde saus is dodelijk. Ongeveer nu komt het boek Sauzen van Michel Roux uit. Een prachtig handboek met duidelijke index. En vooral: alles is uitstekend maakbaar.