Hapje van gepofte aardpeertjes
Zo simpel en zo lekker: kleine aardpeertjes poffen en een lik appel- of perenstroop erop. Oké, blaadje basilicum eromheen. Kan. Oogt fraai.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Zo simpel en zo lekker: kleine aardpeertjes poffen en een lik appel- of perenstroop erop. Oké, blaadje basilicum eromheen. Kan. Oogt fraai.
Weg met de dieten. Dit is lekker eten. Een puike vegetarische winterschotel. Wat moeten we meer zeggen? Wel vet, geen of amper koolhydraten? Pfffff.
Curieus en bijzonder smakelijke salade van couscous geweekt in zoethout-water, chioggiabieten en een dressing van banyuls-azijn met zuivere perenstroop. Gaaf! En dat dankzij Smaakvrienden.
Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer? Zou het Thais zijn?
Kievitsbonen en borlottibonen. Het is hetzelfde. Maar het tweede klinkt lekkerder. Een heerlijk gerecht mits je goede tomaten, platte peterselie en natuurlijk verse bonen gebruikt.
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Een Duitse soep met veel witte wijn, eigelen en bouillon. En een pietsje kaneel die het spannend maakt.
Er is meer dan één recept voor deze soep van komkommer met dille. Hier geven we er vier.
Verrukkelijke gratin van geraspte courgette, snijbiet (of spinazie) en echte Nederlandse pecorino (oude schapenkaas
Reepjesvla is de naam die de familie Metz heeft gegeven aan chocolademousse met eiwit en zonder room.
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Pasta met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal.