Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0

Recepten

Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.

De ideale aspergebereiding

14 april 202423 april 2012 door Norbert Mergen

Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.

Categorieën Recepten, Asperge, Blog, Groente, Tips Plaats een reactie

Zuurkool met flageolets

26 december 202416 april 2012 door Norbert Mergen

Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.

Categorieën Recepten, Bonen, Groente, Zuurkool 1 reactie

Broccoli-mosterdquiche

9 juli 20187 april 2012 door Norbert Mergen

Een blijvertje is deze quiche van broccoli en mosterd. Dat weten we nu al. De dag erna, koud, nòg lekkerder.

Categorieën Broccoli, Groente, Recepten, Vis, Witvis Plaats een reactie

Risotto met vis, zeewier en prei

9 juli 20183 april 2012 door Norbert Mergen

Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).

Categorieën Groente, Prei, Recepten, Vis, Witvis Plaats een reactie

Schorsenerensalade met ansjovis

17 maart 20242 april 2012 door Norbert Mergen

Deze schorsenerensalade is een verrassend lekkere salade van schorseneren, aardappel, bieslook en ansjovis (of ansjovispasta). Je zou niet zo snel denken aan de combinatie schorseneren-ansjovis. Maar Smaakvrienden gaf het duwtje.

Categorieën Recepten, Aardappel, Groente, Schorseneren Plaats een reactie

Sinaasappel-Parmezaanvinaigrette

9 juli 201823 maart 2012 door Norbert Mergen

Heerlijke dressing met sinaasappel, witte wijnazijn en Parmezaanse kaas. Over de bonensalade, bijvoorbeeld.

Categorieën Recepten, Sauzen & dressings Plaats een reactie

Grapefruit vinaigrette

9 juli 201823 maart 2012 door Norbert Mergen

Vinaigrette van met name grapefruit en witte wijnazijn en sesamolie. Lekker over sla.

Categorieën Recepten, Sauzen & dressings Plaats een reactie

Tomaat ontvellen

9 juli 201823 maart 2012 door Norbert Mergen

In acht stappen en vijf foto's laten we u zien hoe makkelijk het is om een tomaat te ontvellen.

Categorieën Groente, Recepten, Tips, Tomaat Tags tomaat Plaats een reactie

Zoet taartdeeg (korstdeeg)

29 augustus 202322 maart 2012 door Norbert Mergen

Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.

Categorieën Recepten, Tips Plaats een reactie

Daslookpesto

9 juli 201818 maart 2012 door Norbert Mergen

Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.

Categorieën Daslook, Groente, Opgepot, Recepten 3 reacties

Konijn in cider

9 juli 201814 maart 2012 door Eline

Riet en Sjako waren hier eten en ik heb dit gemaakt. Het was smaakzaam. Gegeten met gebakken aardappels en rabarbermoes.

Categorieën Recepten, Vlees, Wild Plaats een reactie

Kip met morieljes

9 juli 201814 maart 2012 door Eline

Slow cooking: een nacht marineren, twee uur weken, een uur stoven en tien minuten de saus reduceren. Dat proef je.

Categorieën Gevogelte, Groente, Paddenstoelen, Recepten, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina54 Pagina55 Pagina56 … Pagina107 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (75)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (9)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (49)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (23)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (80)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (6)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (5)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Kweeperen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (23)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (46)
  • Postelein (2)
  • Prei (38)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (70)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (49)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (4)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (13)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (19)
  • Walnoten (35)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (13)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (20)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (5)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (9)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (13)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (66)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (22)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (59)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (35)
  • Deegwaren (17)
  • Dranken (9)
  • Opgepot (34)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (84)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (325)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (23)
  • Klimplanten (5)
  • Kruiden (16)
  • Moestuin (7)
  • Voedselbos (40)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (19)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (11)
  • Peulgroenten (15)
  • Tomaten (18)
  • Vruchtgewassen (21)
  • Wortelgroenten (11)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (4)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?
    • Cookiebeleid (EU)

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
      • Route en openingstijden
    • Webshop
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
        • Bladgroenten
    De Tuinen van MergenMetz
    Beheer toestemming

    Wij gebruiken zo min mogelijk cookies en vinden privacy belangrijk.

    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    • Beheer opties
    • Beheer diensten
    • Beheer {vendor_count} leveranciers
    • Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    • {title}
    • {title}
    • {title}

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven