We bezochten het WK Snert en Stamppot koken
Gisteren vond in de stad Groningen in het Alfa College de 19e editie van het WK Snertkoken en 14e editie van het WK Stamppot koken plaats. Een verslag.
Gisteren vond in de stad Groningen in het Alfa College de 19e editie van het WK Snertkoken en 14e editie van het WK Stamppot koken plaats. Een verslag.
Morgen is het WK Snert- en Stamppot koken in Groningen. Daar zal stamppotexpert en chef-kok Werner Drent het hutspotrecept reconstrueren, zoals de Spaanse soldaten dat ooit voor de poorten van Leiden achter lieten.
Het is een mooie beurs voor biologische en groene producenten, de BioVak in de IJsselhallen in Zwolle. Voor het zesde jaar met een streekproductenplein dat steeds groter wordt. Rest de vraag: wat doet Heyde Hoeve op BioVak?
De Horecava is de Nederlandse vakbeurs voor de Horeca. Wij bezochten de beurs om te zien welke kant het op gaat in de voedselwereld; dus wat u in de restaurants mag verwachten.
Het moest dit jaar nog gebeuren, eten bij De Nieuwe Winkel. Het twaalf gangen groentenmenu. Een belevenis om het jaar mee af te sluiten.
De tuinbeurs Groene Passie is van 22 t/m zondag 25 november in de Americahal in Apeldoorn. Een beurs voor de groene (moes-)tuinier of hobbyteler met een vleugje autarkie.
Het was volle bak bij 't Ailand in Lauwersoog. Daar vond een culinaire match plaats tussen harder en Bonte Bentheimer-vlees. Iedereen genoot.
Het e-zine Smultuin waagt zich over de grenzen en dan wel meteen in tropische sferen. Maar liefst vijftien pagina's zijn ingeruimd voor chocolade.
Op 21 oktober 2012 ontmoeten harders en de Bonte Bentheimer elkaar bij 't Ailand, het vislokaal van de Goede Vissers in Lauwersoog. Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga maakt van deze vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken een aantal curieuze gerechten waarvan iedereen die middag kan genieten.
In bijna de gehele wereld wordt geitenvlees gegeten, maar in Nederland en België nauwelijks. Waarom niet? We genieten wel van de zuivelproducten en het uitmuntende vlees versmaden we. Geitenhouderij Hansketien breekt een lans voor mooi, eerlijk en vooral ook lekker vlees.
En daar stonden ze opeens: Bert Zeijlstra en Louis de Koning? Wie?, vraagt u zich af. Het zijn de trendsetters van wat nu, dertig jaar later heel actueel is: kleinschalig en wat meer zelfvoorzienend leven.
Op Foodlog vertelt varkenshouder Steef hoe hij het roer gaat omgooien omdat hij de “indruk heeft dat de burger er zich mee wil bemoeien” en na dertig jaar wel eens waardering voor zijn werk wil. In Tilburg lijkt het de omgekeerde wereld: buurtbewoners willen niets van varkens weten. Het project Varkenshuis sneefde.