Derde sapstroom bij cucu ontdekt!
De Wetenschapsbijlage van NRC van dit weekeinde bericht over de ontdekking van een derde sapstroomsysteem bij pompoenen (cucurbita) en komkommers (cucumis).
De Wetenschapsbijlage van NRC van dit weekeinde bericht over de ontdekking van een derde sapstroomsysteem bij pompoenen (cucurbita) en komkommers (cucumis).
Op advies van Harmen Peters van ’t Gelders Eiland gaan we oorwurmen vangen. Potjes met stro. In de haag, bij de grond.
24 Juni is het Sint Jan. San Giovanni. Jahja. Dan hebben we het over Johannes de Doper. Hij mag wel bekend zijn geworden door volgelingen te dopen in de Jordaan, maar Italiaanse katholieken koppelen aan zijn geboortedag een heel andere gewoonte.
Zaterdag viel hij in het bus het zomernummer van Bouillon! Met een subtiel in glans gedrukt cijfer 7 op de cover. Het eerste nummer van Bouillon! was Zomer 2003.
7 juni 2010 – Op 19 april j.l. werd door Slow Food Rijnzoet op haar maandelijkse bijeenkomst aandacht besteed aan schapenvlees. Op een of andere manier denkt de Nederlander dat dit vies van smaak is, maar niets is minder waar. Het resultaat van deze sessie treft u nu in onze webwinkel: verrukkelijke schapengoulash.
De Velt Open Ecotuinen-dag op 5 juni was, wat ons betreft, in alle opzichten bijzonder geslaagd. Het weer was prachtig en we hebben meer bezoekers geteld dan we hadden durven dromen.
Op 5 en 6 juni zijn er weer de Velt Ecotuindagen. Meer dan 100 schitterende moestuinen, siertuinen en boomgaarden geven hun geheimen prijs. Tuinliefhebbers kunnen er zonder schroom komen neuzen. Ook in onze tuin.
Geupdate met biologische bestrijding (25 mei 2010 – Volgevreten laten ze zich aan hun draden uit de bomen zakken. Op zoek naar nieuw voedsel? Er is geen ontkomen aan: rupsen. Het lijkt wel herfst.)
Nog maar achttien dagen geleden meldden we dat we reuzenshiitakes aan onze stammen in het bos ontdekten. Nu is de nieuwe oogst alweer in zicht.
Leed. Een week geleden hebben we de vruchtgewassen (maïs, komkommer, augurk, courgettes etc.) uitgeplant. In de tuin, in de kas en in de koude bakken. En de augurkplantjes kwijnden weg.
Onderzoekers van de Loma Linda Universiteit (VS) concluderen dat het dagelijks eten van een flink portie noten het cholesterolgehalte met ruim 7% doet dalen.
In het mei-nummer van The Garden wordt aandacht aan komkommers besteed. Over hoe te telen en welke soorten het beste zijn.