Lente? Lente!
Hoewel op de meest beschutte plaatsen de vorst nog in de grond zit, zijn de eerste tekenen van de lente waar te nemen. Door de natuur en door onszelf, de mens die spit en zaait. De laatste aardperen uit de grond, het eerste zaad erin.
Hoewel op de meest beschutte plaatsen de vorst nog in de grond zit, zijn de eerste tekenen van de lente waar te nemen. Door de natuur en door onszelf, de mens die spit en zaait. De laatste aardperen uit de grond, het eerste zaad erin.
Als u zich er nog niet op hebt vastgelegd waar u deze zomer vertoeft, dan is het festival I Met an Angel in Portugal misschien wel iets voor u. Van 14 tot 21 augustus 2010.
Tijdens een bezoek aan Wildenburg, het pittoreske plaatsje met kasteel in de Eifel, troffen we Balkenende. En wel meer dan één.
Resource, de wetenschapsnieuwsberichten van Wageningen Universiteit & Research, meldt dat er geëxperimenteerd wordt met een nieuwe kweekvis die de paling moet doen vergeten. De geelstaart. Of yellowtail kingfish.
We zijn in de war. Is EKO altijd OKÉ? Wat is de invloed op het milieu als we biologische palmolie naar hier verschepen? In plaats van misschien iets minder ecologisch verbouwde, maar regionaal geteelde en geperste olie?
Het gebruik van insecticiden en fungiciden leidt tot een forse afname van het aantal wilde planten- en diersoorten in akkerbouwgebieden in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van negen Europese universiteiten, waaronder Wageningen Universiteit.
Niet alle Groentesoortenn zijn eenjarig. Enkele van de lekkerste zijn vaste planten. Dan hebben we het over rabarber, zeekool, aardperen (topinamboers), crosnes, asperges en…. hosta.
De betere gastronomische producten worden van 25 t/m 27 januari 2010 op deze beurs voor restauranthouders in Maastricht gepresenteerd. Een kort verslag van ons bezoek aan het Walhalla.
Bij toeval gevonden. Onderzoekers van het Leiden Institute of Chemistry ontdekten een manier om CO2 uit de lucht te vangen.
YouTube kent een eigen VELT-kanaal. Hierop zijn momenteel al bijna dertig informatieve tuinfilmpjes te zien, zoals het nemen van winterstekken, het snoeien van rozen maar ook het maken van overwinterplaatsen voor wespen en bijen.
Dooi. Mooi de gelegenheid om twee ontzettend leuke kookboeken onder de aandacht te brengen. Ze zijn niet van gisteren, maar toch nog vrij recent verschenen. Ze staan model voor daar waar iedereen nu de mond vol van heeft: het eten met de seizoenen. In 2008 verscheen What to eat now (herfst en winter) en in 2009 What to eat now – More Please! (lente en zomer). Mooie boeken voor een zacht prijsje.
Tuinders grijpen al snel naar de bamboestokken om hun bonen te leiden. Vroeger waren er heuse bonenstaken, meestal van de hazelaar. In Groot-Brittannië kennen ze de National Beanpole Week, dit jaar, in twintig-tien van 17-25 april.