Chocoweb in delicious.
Een beetje reclame voor onze andere hobby. In het januarinummer van delicious. o.a. aandacht voor chocolade. Hele goede chocolade en dan kom je automatisch terecht bij Chocoweb. Met een kortingsactie voor de lezers.
Een beetje reclame voor onze andere hobby. In het januarinummer van delicious. o.a. aandacht voor chocolade. Hele goede chocolade en dan kom je automatisch terecht bij Chocoweb. Met een kortingsactie voor de lezers.
Wij vonden twintig-tien bijzonder. Als je ouder wordt lijkt de tijd sneller te gaan, maar dit keer was het, als we terugdenken aan wat er allemaal is gebeurd en wat we hebben gedaan, een nogal uitgestrekt jaar.
Vorige week kwam het door de brievenbus van de abonnees en verscheen het in de schappen van de tijdschriftenhandel. Het januarinummer van Passie voor Tuinen. Met het tweede deel van de serie over de moestuin.
Zo op de valreep van het oude jaar meldt VPRO's Wetenschapswebsite Noorderlicht een doorbraak in het maken van koolmonoxide en waterstof onder invloed van zonlicht. De ingrediënten voor bijv. benzine.
Na een aantal jaar columns voor het blad Slow Maganement te hebben geschreven, was het ultimo 2009 tijd om er een punt achter te zetten. In 2010 geen stukjes meer van mijn hand. Uitgever Philip van Coevorden liet als blijk van dank en waardering een kistje met drie flessen wijn bezorgen.
Smaakvrienden van Angélique Schmeinck heeft een Gourmand Cookbook Award 2010 gewonnen. Dit revolutionaire onconvetionele kookboek won in de categorie Best Entertaining Cookbook. Eigenlijk een beetje raar. Want dit is geen painting by numbers, maar een van de weinige echte kookboeken.
Zullen we er uiteindelijk toch aan moeten geloven? Dat de EU zogenaamde GMO's toestaat. De lobby blijft actief. In NRC dit weekeinde Kansloze Komkommers.
Met terughoudendheid en de nodige aarzelingen deed ze mee aan de competitie De Smaak van Nederland a.k.a. Smaakvol 2010. Ze won de voorronde, de kwartfinale en de halve finale. En toen de finale. Ze noemt het sambals, maar het zijn licht pittige sauzen en chutneys.
Petits Propos Culinaires is weer gearriveerd. Nummer 91. Een waanzinnig internationaal magazine over voedsel. Het verschijnt drie keer per jaar. Voor de liefhebbers in dubbele betekenis.
Het praktijknetwerk Varkens als Landschapsontwikkelaar organiseerde een uitstap naar het varkensbos in het Natuurpark Lelystad. Hier kan gezien worden wat het effect van varkens (wilde zwijnen) in een bosgebied is.
Met het oog op de naderende vorst, zijn de laatste wortelgroenten uit de moestuin gehaald. En het is tijd om de bedden te repareren.
Chocolade heel anders. Maak kennis met spannende en verrassende smaakcombinaties. Op donderdag 2 december aanstaande verzorgt De Kookplaats in Arnhem een compleet chocoladediner. Geen maaltijd bestaande uit tabletten, flikken en bonbons, maar fraaie vlees-, vis- en groentegerechten bereid met cacao en chocolade.