Workshop worst maken
Zestien mensen namen deel aan de workshop ‘verse worst maken’ bij Franz Gerritschen in Zevenaar; een bevlogen jonge slager met een state of the art slagerij.
Zestien mensen namen deel aan de workshop ‘verse worst maken’ bij Franz Gerritschen in Zevenaar; een bevlogen jonge slager met een state of the art slagerij.
Petit gris de Rennes is zo'n beetje de enige meloen die in de Lage Landen met redelijke kans van slagen buiten kan worden geteeld. Dat weet ik al jaren, toch heb ik het nooit gezaaid. Tot dit jaar.
Heel veel zeldzame huisdierenrassen waren te zien afgelopen zondag in Liempde. Koeien, paarden, schapen, honden, kippen, ganzen…. en voor het eerst varkens: Bonte Bentheimers.
Op zondag 11 en zondag 18 september kan iedereen zelf voor eigen gebruik biologisch geteelde appels pukken bij 't Gelders Eiland in Lobith. Ook als u niet direct in de buurt woont: een bezoek waard.
Nog nooit zo vroeg, in de laatste week van juli begon de agapanthus met de veelzeggende verwijzing naar september in de naam, al te bloeien.
Saskia, “onze” imker via Gastvrij voor de Bij, kwam langs om de kast te controleren. 't Zag er goed uit.
Omdat we nogal nauw betrokken zijn bij het zeldzame varkensras Bonte Bentheimer en enige tijd geleden het boek Van Everzwijn tot Vleesvarken van Henk Slaghuis & Rienk van der Berg kochten, werd het tijd dit museum in Beers (nabij Cuijk) te bezoeken. Klein maar zeer fijn.
Het ligt net nieuw in het tijdschriftenrek: Sabor. Een prachtig culinair magazine dat de diepte niet schuwt. De uitgebreide artikelen, fraaie fotografie maken het tot een waardevol blad. Voor een ieder die meer in eten is geïnteresseerd dan het openscheuren van een zakje Knorr Mix of Kruidenpasta.
Gisteravond om acht uur was het zo ver. De bijenkast, geregeld via Gastvrij voor de Bij, werd geplaatst in onze tuin. Pakweg twintigduizend bestuivers zwermen uit. De imker komt regelmatig langs; dat hoeven we niet zelf te doen.
15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.
Iedereen weet het: het eten van te veel zout leidt tot hoge bloeddruk en dat leidt tot hartaandoeningen. Maar zo is het toch niet helemaal. Natrium en kalium trekken samen op. Zij die onvoldoende kalium binnen krijgen, begeven zich in de gevarenzone. Verse groenten bevatten veel kalium.
De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) organiseert samen met de stamboek- en rasverenigingen op zondag 28 augustus 2011 haar tweede “Nationale dag van het levend erfgoed” op het landgoed Velder te Liempde (gemeente Boxtel).