Castagnaccio – kastanjemeeltaart
Een kastanjemeeltaart maak je met kastanjemeel, dat vroeger vaker werd gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Een kastanjemeeltaart maak je met kastanjemeel, dat vroeger vaker werd gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Dit is puur en zomers. Door de meegebakken dunne plakjes citroen krijgt deze taart een extra dimensie. Eigenlijk wel makkelijk om te maken
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Appelschijven met krenten en noten en een beslag erover. Bakken. En dan heeft u een zgn. apple cobbler. Eenvoudig te maken en lekker. Deze hebben we buiten gemaakt, in een Dutch oven.
Het is wel wat werk, maar het is ook een goddelijke taart. Uit het Zwarte Woud.
Bizarre doch ook zeer smaakvolle cake met spelt, rozemarijn, chocola en olijfolie. Verras je gasten op nieuwe smaken!
Eigenlijk wel een lekker dessert, een soort van doughnut – althans de vorm – gedrenkt in een rumsiroop en gevuld met wat crème. Net moeilijk om te maken.
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.
Deze moelleux is een prachtig maar ook machtig dessert met hazelnoten. Door Onno Kleyn in januari 2010 gepubliceerd, door ons in september 2012 gemaakt.
Een smakelijke cake die natuurlijk extra gezond is vanwege de bieten die er in zijn verwerkt. Geen roomboter, maar wel heel pure chocolade.
Gebakken schijven meloen met tijm, honing en een vruchtenlikeur. Serveer met een bolletje vanille-ijs. Een bizar lekker dessert!
Een puddinkje (bavarois) van amandel met schijfjes koude meloen. Een makkelijk te maken en lekker fris dessert.