Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Knalrode bietenrisotto
Een dieprode risotto van arborio-rijst met rode bieten, wat salie en Parmezaanse kaas. Dat is smikkelen.
Zuurkool met linzen
Ronduit lekkere vegetarische zuurkoolschotel met linzen, aardappel en prei. En een scheutje ketjap. Neem vastkokende (bruine) linzen.
Hutspot
Hollandse pot voor de winter. Naast de gebruikelijke ingrediënten wat korianderpoeder en gehakte peterselie.
Schorseneren met kaas
Schorseneren met stukken tomaat, blokjes kaas en eroverheen sesamzaad en wat peterselie. Verrassend lekker!
Courgettesoep met stukjes paling
Courgettesoep met wat stukjes paling. Dat is vet lekker. En anno 2021 gaat het weer wat beter met deze vis. Dus t kan weer.
Mousse van knolselderij en peterselie
Mooie mousse (puree) van knolselderij en peterselie. Fel groen en kruidig zoetig van smaak. Een fraai bijgerecht.
Koolraapstoofpotje
Simpele doch o zo lekker stoofpotje van koolraap, aardappel en prei. In een half uurtje gemaakt. Lekker wat grove mosterd erdoor.
Boerenkoolstamppot
Veel boerenkoolblad en aardappelen, een uitje en wat kruiderij vormen de basis voor de klassieke boerenkoolstamppot.