Livar is een concept
Tijdens een rondleiding bij de abdij Lilbosch te Echt vertelt Frans de Rond, een van de initiatiefnemers van Livar, over de achtergronden en de geschiedenis van deze unieke varkenshouderij. Een openbaring.
Tijdens een rondleiding bij de abdij Lilbosch te Echt vertelt Frans de Rond, een van de initiatiefnemers van Livar, over de achtergronden en de geschiedenis van deze unieke varkenshouderij. Een openbaring.
Noblesse oblige. We zijn nogal nauw betrokken bij de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken. Dus dan moeten we natuurlijk de prachtige vleesproducten van dit zeldzame varken ook in onze winkel hebben.
De schaapsherders vallen tussen wal en schip als het gaat om Neerlands natuurbeleid. De Kunduzcoalitie lijkt daar op korte termijn geen verandering in te brengen. Doch het water staat hen aan de lippen. In Gelderland komen de paar professionele herders die nog resteren in actie.
Mei is alweer even begonnen. Dit is een na de mooiste moestuin maand. Er wordt geoogst en nog het een en ander gezaaid en geplant. De moestuin begint te leven.
De wetenschapssite Wetenschap24/Noorderlicht meldt dat in Nature het resultaat van een metastudie is gepubliceerd over de verschillen tussen biologische en gangbare teelt.
Twee dagen na Koninginnedag haalt imker Saskia de koningin uit onze bijenkast weg. Om een tweede volk te stichten. En dat in het Jaar van de Bij.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
Normaliter schrijven we niet over dit soort gebeurtenissen. De berichtgeving rond de problemen met de nieuwe sorteer- en bezorgwijze van … Lees meer
18 april 2012 – Dinsdag jl is in Wageningen officieel het eerste exemplaar van Het Insectenkookboek uitgereikt aan Louise Fresco. (Wie kent haar niet?) Afgelopen zaterdag had Buys & Ko, in Wageningen, al doosjes sprinkhanen en meelwormen in haar schap staan. Dit gaat het helemaal worden!
17 april 2012 – Een boek om te hebben. Hij van De Nieuwe Tuin schreef het boek De Nieuwe Moestuin. Een fris boek voor zowel de startende moestuinier als de doorgewinterde die op zoek is naar nieuwe inspiratie. De ondertitel luidt niet voor niets ‘de basis, planten en plannen’.
Een prachtig boek over zelfvoorzienend leven. Ook al is het uit 1979, thans is het misschien meer actueel dan ooit. Van bermgroenten, vuur maken, jagen, zelf slachten, kaas maken, granen verbouwen, touw slaan en nog veel meer. Boeiend geïllustreerd, goed geschreven, praktisch uitvoerbaar. Leef vrij!
Idee voor een groene zomervakantie? Of gewoon even een weekje weg. De olijfolie <*> die wij importeren komt van Dominio Vale do Mondego. Dat is niet zomaar een boerderij. Eco-Agro-Toerisme. Wij noemen het een lustoord. Een met heel veel mooie activiteiten.