Uit eten in Italië

Vers, rijp en een grote diversiteit aan ingrediënten zijn een zegen voor de kok. Tijdens ons verblijf in voornamelijk Toscane, Umbrië en (de) Marche bleek eens te meer de kracht van de Italiaanse keuken.

Sabor. Nieuw culinair magazine met smaak

Het ligt net nieuw in het tijdschriftenrek: Sabor. Een prachtig culinair magazine dat de diepte niet schuwt. De uitgebreide artikelen, fraaie fotografie maken het tot een waardevol blad. Voor een ieder die meer in eten is geïnteresseerd dan het openscheuren van een zakje Knorr Mix of Kruidenpasta.

Bijen komen uit de kast

Gisteravond om acht uur was het zo ver. De bijenkast, geregeld via Gastvrij voor de Bij, werd geplaatst in onze tuin. Pakweg twintigduizend bestuivers zwermen uit. De imker komt regelmatig langs; dat hoeven we niet zelf te doen.

De vierde Seizoenen

15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.