Smultuin over chocolade
Het e-zine Smultuin waagt zich over de grenzen en dan wel meteen in tropische sferen. Maar liefst vijftien pagina's zijn ingeruimd voor chocolade.
Het e-zine Smultuin waagt zich over de grenzen en dan wel meteen in tropische sferen. Maar liefst vijftien pagina's zijn ingeruimd voor chocolade.
Op 21 oktober 2012 ontmoeten harders en de Bonte Bentheimer elkaar bij 't Ailand, het vislokaal van de Goede Vissers in Lauwersoog. Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga maakt van deze vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken een aantal curieuze gerechten waarvan iedereen die middag kan genieten.
In bijna de gehele wereld wordt geitenvlees gegeten, maar in Nederland en België nauwelijks. Waarom niet? We genieten wel van de zuivelproducten en het uitmuntende vlees versmaden we. Geitenhouderij Hansketien breekt een lans voor mooi, eerlijk en vooral ook lekker vlees.
En daar stonden ze opeens: Bert Zeijlstra en Louis de Koning? Wie?, vraagt u zich af. Het zijn de trendsetters van wat nu, dertig jaar later heel actueel is: kleinschalig en wat meer zelfvoorzienend leven.
Op Foodlog vertelt varkenshouder Steef hoe hij het roer gaat omgooien omdat hij de “indruk heeft dat de burger er zich mee wil bemoeien” en na dertig jaar wel eens waardering voor zijn werk wil. In Tilburg lijkt het de omgekeerde wereld: buurtbewoners willen niets van varkens weten. Het project Varkenshuis sneefde.
Op Radio 1 is een serie gestart over Vergeten Groenten. Tien jaar nadat de hype begon. Wat is er van gekomen? Wat is beklijfd. Was het een hype? En als u nieuwsgierig bent naar onze stem en wat afbeeldingen, luister naar aflevering 2.
Tijdens een rondleiding bij de abdij Lilbosch te Echt vertelt Frans de Rond, een van de initiatiefnemers van Livar, over de achtergronden en de geschiedenis van deze unieke varkenshouderij. Een openbaring.
Noblesse oblige. We zijn nogal nauw betrokken bij de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken. Dus dan moeten we natuurlijk de prachtige vleesproducten van dit zeldzame varken ook in onze winkel hebben.
Idee voor een groene zomervakantie? Of gewoon even een weekje weg. De olijfolie <*> die wij importeren komt van Dominio Vale do Mondego. Dat is niet zomaar een boerderij. Eco-Agro-Toerisme. Wij noemen het een lustoord. Een met heel veel mooie activiteiten.
Wat een column van Wouter Klootwijk teweeg kan brengen. Op 25 februari 2012 begon het en nog steeds druppelen bestellingen binnen. Bijna achthonderd blikken goulash van de zeldzame Schoonebeeker heideschapen zijn besteld. De volgende levering wordt eind juli verwacht.
Voor de puike olijfolie van het biologisch-dynamische landgoed en heerlijkheid Dominio Vale do Mondego hebben we weer een drietal nieuwe verkooppunten erbij. Eindelijk ook in Noord-Holland.
De kiloknaller van C1000 daargelaten, kennen we vreemd genoeg nauwelijks verschillen in varkensvlees. Voor rund en kip is al wel onderscheid tussen rassen. En dat gaat nu ook voor varkensvlees gebeuren. Het betekent wel heropvoeden van menig slager en u, de consument.