Klimmende sperzieboon blue coco
Blue coco is een makkelijk te telen, lekkere, klimmende sperzieboon van voor 1775 uit Frankrijk. Ook de bonen zelf kunnen worden gegeten.
Blue coco is een makkelijk te telen, lekkere, klimmende sperzieboon van voor 1775 uit Frankrijk. Ook de bonen zelf kunnen worden gegeten.
Vergeten groente of kruid. Stridolo, sculpit, blaassilene? Een curieuze plant die vroeger hier en nu nog steeds in Toscane en Emilia Romagna wordt gegeten.
De tomatenoogst is al langzamerhand op gang gekomen. Stakeless doet 't voortreffelijk. Vandaag plukken we de eerste grote brandywine-tomaten.
20 september 2009 – Zo. De nieuwe Bouillon! is uit. Het kwartaalblad in boekformaat bevat verhalen over eten en alles wat daaraan is gerelateerd. En een enkel recept. Met reactie van de redactie.
Nu is het de oogsttijd voor verse borlotti c.q. borlotto-bonen. Laat u ze wat langer hangen, dan drogen ze en hebben we gedroogde bonen voor de winter en de zaai volgend jaar. Pluk nu wel de goede bonen.
Het programma voor dit Slow Food festijn op 20 september a.s. in Arnhem begint gestalte te krijgen. Naast de overdekte markt zijn er demonstraties en voordrachten. Belangrijke gast is Nicolaas Klei, wijnkenner en wijnschrijver. En de keuken van De Kookplaats zorgt doorlopend voor de proeverij op basis van producten die op de markt worden verkocht.
Het einde van het seizoen nadert. Langzaam. Het is nog een beetje komkommertijd, zuurkool is misschien al gemaakt en de tomatenoogst breekt nu echt aan. Mooi moment om een kleine rondgang door de tuin te maken.
Vandaag een week geleden ontvingen wij twee jonge Bonte Bentheimer-zeugen: Jet en Janneke. Met dit zeldzame ras gaan we fokken. En in ons eigen vlees voorzien.
Na de komkommertijd is het tijd om zuurkool te maken. Als u er al niet zelf aan dacht, helpt het Duitse Manufactum u er wel aan herinneren. In haar zgn. Monatsbrief voor september roemt ze de gezondheidswaarde van zuurkool en meer specifiek het Filderkraut.
Je koopt een paar puike ligbedden bij Veldzicht . Je plaatst een berichtje over de designkeus van de week, van TRIADD en je wordt subiet als gastschrijver uitgenodigd. Van groen en groenten kunnen we meepraten. Maar van design?
Binnenkort alweer de 42ste Tuindagen van Beervelde, van 9 t/m 11 oktober 2009. Tussen al die fairs, plantendagen etcetera, steken er drie met kop en schouders uit. Twee ervan in Vlaanderen, waarvan Graaf Renaud de Kerchove er een op zijn landgoed Beervelde organiseert.
De Britse vereniging Garden Organic stelt op haar website gratis informatiekaarten over soorten groenten, fruit, kruiden en groenbemesters beschikbaar. Summiere en praktische informatie voor hen die een moestuin willen beginnen.