Ken uw kiem
In het voorjaarsnummer van The Organic Way, het magazine van Garden Organic stond een aardigheidje. Tien foto's van zaailingen van Groentesoortenn. Kent u ze eigenlijk wel?
In het voorjaarsnummer van The Organic Way, het magazine van Garden Organic stond een aardigheidje. Tien foto's van zaailingen van Groentesoortenn. Kent u ze eigenlijk wel?
Nieuw-Zeelandse spinazie is geen familie van de spinazie, maar het blad en de jonge stengeltoppen worden als spinazie gegeten. Het zaad is groot, dus daar verwacht je wat van. Barstensvol kiemkracht. Niet dus.
Of met het volleybalteam, het eigen gezin, de vriendenclub, de afdeling? Noem maar op. Het hoeft niet een verjaardag of jubileum te zijn, het kan ook gewoon leuk zijn om met een groter aantal mensen even weg te gaan. Henk en Petra hebben hun Eifelhof klaar om u te ontvangen.
Tomaat brandywine wijkt in veel opzichten af van gangbare tomatenplanten. Het blad is anders en de bloemen zijn groter. Daarenboven levert de plant tomaten van bijna een pond per stuk.
Design is vaak mooi, soms wonderlijk en zelden lelijk. Als we een nieuwe lamp, een nieuw servies of meubels kopen, letten we er op; we luisteren naar de verkoper en kiezen iets dat we mooi vinden. Onderbewust staan we er misschien open voor, maar verdiepen in design vergt tijd en lijkt een hele studie. Jan Willem Henssen van TRIADD heeft de oplossing.
Over een week bezoekt de Oosterbeekse Tuinclub onze tuin. Dus onkruid wieden en her en der snoeien. En daar vond ik mijn geliefde weer terug: codonopsis clematidea
Enkele dagen kopte berichtte VPRO's wetenschap website Noorderlicht 'Sportende vrouwen opgepast. Het gevaar van te hard trainen'. Intrigerend. Eigenlijk gaat het over foliumzuur, dat ieder mens nodig heeft en o.a. voorkomt in bladgroenten als spinazie en sla.
EFFoST lanceert een meertalig voedselwoordenboek op Internet. Momenteel is het in de opstartfase en telt zo'n duizend woorden in dertig courante talen, waaronder cyrillisch, Chinees, Arabisch, Japans.
De pioenroos paeonia 'Festiva Maxima' die wij in 2004 kochten, bloeit. Eindelijk. En prachtig.
Frutti Confetti maakte een confituur van topinamboer (aardperen). Met aardperen zijn diverse gerechten te maken, maar voor zover ons bekend is dit de eerste keer dat ze tot een “jam” zijn verwerkt. En de smaak is uitstekend.
Goed blad, dat Tuin & Co. Met gepaste en bescheiden trots berichten we dat de website MergenMetz wordt vermeld in het juni-nummer van Tuin & Co. Op pagina 53.
Een achtkoppig panel heeft mojama geproefd in combinatie met producten van Frutti Confetti. Uiteindelijke doel is om tijdens Bourgondisch Boxmeer uiterst exclusieve hapjes te presenteren.