Food Time Line

Een bijzondere website voor een ieder die is geïnteresseerd in voedsel en de geschiedenis ervan. Lynne Olver is zo'n tien jaar geleden begonnen gegevens te verzamelen. Inmiddels heeft ze zo'n 15 miljoen klanten bediend. 0,11% Nederlands, 0,11% Belgisch. Dus dit bericht is NIEUWS in de Lage Landen.

Uiwacht

Het heeft wel wat, fraaie rijen plantuitjes in donkere aarde. Straks groeien de bieten, wortels, schorseneren, enzovoorts ertussen. Deze paar weken ligt het bed er nog met een strak design bij. Maar Jekyll, of beter: mister Hyde, is ook aanwezig.

Het Ideale Energiegewicht

ODE, de Organisatie voor Duurzame Energie , is jarig en stuurt haar leden een cadeau: het boek Het Ideale Energiegewicht. Onderliggend motto: Driekwart van de Nederlanders wil energie besparen, maar weet niet hoe. De auteurs bieden een praktische leidraad over energiegebruik en -besparing. Een aanrader voor 12,50 euro.

Eet u kroket? Bent u schizofreen?

De crisis laat haar eerste sporen achter in het consumentengedrag. Vanmorgen trakteerde De Volkskrant ons op een artikel dat het goed gaat met de omzet aan kroketten en bitterballen. Vanmiddag bestempelde een deskundige op Radio 1 ons gedrag als schizofreen. We weten niet wat we willen.

Lenteboden! Zaaien!

De hazelaar toont zijn katjes, een heester wier naam ik ben vergeten, haar bloemknoppen. De winter is voorbij. Het tuinseizoen begint. Deze week is het eindelijk goed aan het dooien. De laatste aardperen en pastinaken kunnen er nu uit. Het eerste zaad kan worden gezaaid.

Gestrooi met antibiotica en gif

 In zowel NRC Handelsblad als De Volkskrant wordt dit weekeinde aandacht besteed aan de overdaad aan antibiotica en bestrijdingsmiddelen die in de voedselproductie wordt gebruikt. En de gevolgen ervan voor de mens. Gelukkig wordt er wat aan gedaan. Een klein hoeraatje voor de EU is op zijn plaats.